Skolotājs ASV skolā nejauši izšāvis, viegli ievainojot trīs skolēnus

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Loren Elliott / AFP

ASV Kalifornijas štata ziemeļos kāds skolotājs nejauši izšāva no sava ieroča vidusskolas klasē, viegli ievainojot trīs skolēnus, bet pēc tam turpināja mācību stundu, trešdien pastāstīja viena ievainotā skolēna māte.

Šāviens notika otrdien Sīsaidas vidusskolā, kad skolotājs un rezerves policists Deniss Aleksanders bija pavērsis ieroci pret griestiem, pārbaudot, vai tas nav pielādēts, paziņoja policija.

Policija informēja, ka neviens no cietušajiem nav guvis nopietnus ievainojumus.

Aleksanderam nebija atļaujas nēsāt šaujamieroci skolā, sacīja Monterejas pussalas apvienotā skolu rajona preses sekretāre Marsija Makfadena. Šī skolu rajona politika paredz, ka ieroci skolā drīkst nēsāt tikai apsardzes darbinieki.

Policijas un skolas amatpersonas paziņoja, ka Aleksanders pēc šī incidenta ir nosūtīts administratīvā atvaļinājumā no sava darba skolā un policijā.

Viens no ievainotajiem skolēniem – 17 gadus vecais Fermins Gonsaless – pastāstīja telekanālam KTVU-TV, ka pēc šāviena pamanījis asinis uz sava krekla.

«Es noslaucīju kaklu, un no tā nonāca nost lodes fragments,» sacīja Gonsaless.

Viņa māte Kristla Gonsalesa pateica ziņu aģentūrai «Associated Press», ka neviena amatpersona nebija sazinājusies ar vecākiem, lai viņiem darītu zināmu notikušo, un ka viņa bijusi šokēta, uzzinot par šo incidentu pēc vairākām stundām.

«Es esmu tiešām sarūgtināta, ka neviens neizsauca medicīnas māsu vai paramediķi, lai pārbaudītu skolēnu stāvokli. Viņi vienkārši sēdēja [klasē] līdz zvanam,» sacīja Gonsalesa.

Incidents notika laikā, kad ASV pēc 17 cilvēku nošaušanas vidusskolā Floridas štatā ir sākušās valsts mēroga debates par to, vai vajadzētu apbruņot skolotājus ar mērķi novērst šādus slaktiņus.

Trešdien, kad apritēja mēnesis kopš minētās apšaudes skolā Floridā, tūkstošiem vidusskolēnu daudzviet ASV pameta skolas solus, lai protestētu pret ieročiem un vardarbību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu