Diasporas jauniešus aicina piedalīties pasākumos Eiropā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrija (ĀM) sadarbībā ar Eiropas Latviešu apvienību (ELA) aicina diasporas jauniešus arī šogad būt aktīviem un iesaistītes apvienības organizētajos pasākumos Eiropā, informēja ĀM.

Diasporas jaunieši aicināti iesaistīties, lai izmantotu iespēju piedalīties tikšanās un diskusijās par latvietībai aktuālām vērtībām un sasniegumiem un veicinātu ciešāku saliedētību un pozitīvu emociju kopību, akcentē ministrijas un apvienības pārstāvji.

9.martā noslēgtais Līdzdarbības līgums ar ELA, paredz, ka apvienība 2018.gadā organizēs latviešu jauniešu pasākumus un aktivitātes Eiropā, lai stiprinātu piederības sajūtu Latvijai, ar īpašu uzsvaru uz jauniešu pašorganizēšanās, sabiedriskās līdzdalības un aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšanu.

Eiropas latviešu jauniešu aktivitātes norisināsies līdz 20.novembrim, un tās tiks organizētas Lielbritānijā, Īrijā, Norvēģijā, Vācijā un Zviedrijā. Pasākumos piedalīsies arī pārstāvji no Latvijas diplomātiskajām vai konsulārajām pārstāvniecībām attiecīgajā valstī. Pasākumu cikla mērķis ir stiprināt diasporas jauniešu latvisko identitāti un saikni ar Latviju, tostarp veicinot viņu sabiedrisko un pilsonisko līdzdalību.

Eiropas Latviešu apvienības prezidija vicepriekšsēde Elīna Pinto uzsver, ka jaunieši ir vienmēr bijuši visprasīgākie un enerģiskākie pārmaiņu veidotāji ikvienā sabiedrībā. «Ārvalstīs dzīvojošie latviešu jaunieši var dot spēcīgu enerģijas lādiņu un viedokļu daudzveidību gan diasporas latviešu biedrībām, gan arī Latvijas attīstībai kopumā. Tāpēc mēs esam gandarīti par tām ELA biedru organizācijām, kuras jau izveidojušas vai vēlas veidot jauniešiem interesantas līdzdarbošanās iespējas. Ar ĀM atbalstu šogad mudināsim diasporas jauniešus savu radošumu un idejas ieguldīt aktīvā latvietībā - veidojot ciešāku saikni ar Latviju, atbalstot rosīgu un veselīgu dzīvesveidu,» akcentē Pinto.

Šī gada diasporas jauniešu projekti Eiropā tiek īstenoti atbilstoši ĀM noteiktajām prioritātēm diasporas atbalstam 2018. gadā - latviskās izglītības veicināšanai, Latvijas bērnu tiesību un interešu aizstāvībai ārvalstīs un diasporas jauniešu iesaistei Latvijas valsts simtgades pasākumos.

Pasākumu īstenošanā piedalīsies arī sadarbības partneri no Latvijas - biedrība «Streetbasket» («Ghetto games»), biedrība «Latvijas Skautu un gaidu centrālā organizācija» un vieslektori: politikas eksperti, horeogrāfi, režisori un operatori.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu