ASV paplašina sankcijām pakļauto Krievijas pilsoņu sarakstu

LETA/AFP/INTERFAX
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Tieslietu ministrija ar 19 cilvēkiem un piecām organizācijām papildinājusi sarakstu ar personām, kurām noteiktas sankcijas par Krievijas jaukšanos Savienoto Valstu prezidenta vēlēšanās 2016.gadā un kiberuzbrukumniem.

Sankcijas noteiktas pret Sanktpēterburgā bāzēto Krievijas interneta troļļu un propagandistu «Interneta pētījumu aģentūru», tās darbiniekiem un vadītāju, Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušo personīgo pavāru Jevgēņiju Prigožinu un viņam piederošajām kompānijām. Sankcijas arī noteiktas pret Krievijas Federālo drošības dienestu (FDD) un vairākiem Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) augsta līmeņa darbiniekiem, kas jau agrāk tikuši pakļauti sankcijām.

«Administrācija stājas pretim un pretdarbojas Krievijas ļaunprātīgajām kiberaktivitātēm, ieskaitot tās mēģinājumus iejaukties ASV vēlēšanās, postošos kiberuzbrukumus un ielaušanos īpaši svarīgā infrastruktūrā,» paziņoja Savienoto Valstu finanšu ministrs Stīvs Mnučins. «Šīs mērķētās sankcijas ir daļa no plašākiem centieniem atbildēt uz notiekošajiem pretīgajiem uzbrukumiem, kas nāk no Krievijas.»

ASV izlūkdienesti secinājuši, ka Krievija iejaucās ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā, un īpašais prokurors Roberts Millers, kurš izmeklē šo jautājumu, pagājušajā mēnesī izvirzīja apsūdzības 13 Krievijas pilsoņiem un trim juridiskajām personām. Visi apsūdzētie ir «Interneta pētījumu aģentūras» darbinieki, kā arī Tās vadītājs.

Vairākas ASV izlūkdienestu amatpersonas prognozējušas, ka Krievija mēģinās iejaukties arī šogad gaidāmajās Kongresa vidustermiņa vēlēšanās. Tramps solījis to nepieļaut, taču vairāki ASV likumdevēji uzskata, ka netiek darīts pietiekami un atbildes reakcijai būtu jābūt daudz stingrākai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu