Saasinoties attiecībām ar Lielbritāniju, Putins sasauc nacionālās drošības padomi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / TT NYHETSBYRÅN

Londonas un Maskavas attiecībās vairojoties spriedzei saistībā ar Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu Lielbritānijā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien sasaucis valsts nacionālās drošības padomes sēdi.

Sanāksmes dalībnieki «pauda nopietnas bažas par britu puses destruktīvo un provokatīvo nostāju», teikts Kremļa paziņojumā.

Sēdē piedalījās premjerministrs Dmitrijs Medvedevs, aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, ārēja izlūkdienesta un Federālā Drošības dienesta vadītāji, abu parlamenta palātu spīkeri, citas augstas amatpersonas, teikts paziņojumā.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka par Skripaļa un viņa meitas saindēšanu atbildīga ir Krievija un ka no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 krievu diplomāti.

Viņa arī pavēstīja, ka sakarā ar notikušo Londona aptur visus augstākā līmeņa diplomātiskos kontaktus ar Krieviju.

Arī ASV paudušas atbalstu Lielbritānijai un atzinušas, ka par Skripaļa saindēšanu atbildīga ir Krievija.

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu