ASV izpilda nāvessodu bēdīgi slavenam sērijslepkavam

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Džordžijas štatā, ASV, nāvessods tika izpildīts tā saucamajam «zeķu žņaudzējam», kura nežēlīgie noziegumi - trīs vecāka gadagājuma sieviešu izvarošana un nogalināšana - pirms apmēram četrdesmit gadiem sēja šausmas Džordžijas pilsētā Kolumbusā, vēsta aģentūra AP.

67 gadus vecajam Karltonam Gerijam nāvessods tika izpildīts Džeksonas cietumā ar nāvējošas injekcijas palīdzību. Viņš bija pirmais cietumnieks, kam šogad Džordžijā izpildīts nāvessods.

Pēc piesprādzēšanas pie krēsla Gerijs aizvēra acis un neatbildēja uz jautājumu, vai viņš vēlas teikt savus pēdējos vārdus vai noskaitīt lūgšanu.

Foto: Publicitātes foto

Geriju 1986.gadā atzina par vainīgu trīs apsūdzības punktos par slepkavību, izvarošanu un ielaušanos. Saskaņā ar tiesas atzinumu Gerijs 1977.gadā nogalināja 89 gadus veco Florenci Šeibli, 69 gadus veco Martu Tērmondu un 74 gadus veco Ketlīnu Vudrufu. Lai arī viņu notiesāja tikai par trīs slepkavībām, prokuratūra sacīja, ka laikā no 1977.gada septembra līdz 1978.gada aprīlim viņš esot uzbrucis vēl deviņām citām gados vecām sievietēm, žņaudzot tās ar sieviešu garajām zeķēm. Septiņas no šīm sievietēm esot mirušas.

Geriju apcietināja 1984.gadā - sešus gadus pēc pēdējās slepkavības. Pie viņa tika atrasts ierocis, ko 1977.gadā nozaga laupīšanā bagātnieku rajonā, kur tika pastrādāts vairums slepkavību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu