Maiami sabrukušais tilts bija projektēts, lai izturētu piektās kategorijas viesuļvētru

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Cristobal Herrera / EPA

Ceturtdien Floridas pilsētā Maiami sabrukušais gājēju tilts tika projektēts tā, lai tas būtu spējīgs izturēt visaugstākās – piektās – kategorijas viesuļvētru, vēsta ASV raidorganizācija CNN.

ASV Floridas Starptautiskās universitātes teritorijā Maiami ceturtdien sabruka gājēju tilts, kas tika celts pār automaģistrāli pie Floridas Starptautiskās universitātes. Incidentā gāja bojā vismaz četri cilvēki.

Saskaņā ar Floridas Starptautiskās universitātes publiskoto informāciju, projektā bija paredzēts, ka tilts kalpos vairāk nekā 100 gadu.

Tāpat tas bija pirmais tilts pasaulē, kas uzbūvēts no betona, kurš spējīgs pašattīrīties. Betonam pievienots titāna dioksīds.

Kā vēstīts, tilts tika uzstādīts tikai sestdien.

14,2 miljonus ASV dolāru vērtais tilts savienoja Floridas Starptautisko universitāti ar Svītvoteras pilsētu, un to nākamgad bija paredzēts atklāt gājēju satiksmei.

Vairākas kompānijas, kas saistītas ar šā tilta būvniecību, ir izpelnījušās jautājumus par savu darbu. Viena no šīm kompānijām 2012.gadā tika sodīta ar naudassodu, kad Virdžīnijas štatā sagruva 90 tonnas smags tilta posms.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu