Pie Grieķijas krastiem noslīkuši 16 imigranti

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vismaz 16 cilvēki ir gājuši bojā un vēl divi pazuduši bez vēsts, naktī uz sestdienu Egejas jūrā apgāžoties laivai ar imigrantiem, ziņoja Grieķijas policija.

Cilvēku kontrabandas laiva ar imigrantiem bija ceļā no Turcijas uz Grieķiju, kad tā vēl nenoskaidrotu iemeslu dēļ apgāzās un nogrima pie Agatonisi salas. Divām sievietēm un vienam vīrietim izdevās izpildēt krastā, kuru viņi sacēla trauksmi.

Pēc izdzīvojušo teiktā, šajā koka laivā bija 21 cilvēks.

Starp bojāgājušajiem bija seši bērni, sacīja Grieķijas krasta apsardzes preses sekretāre.

Glābšanas operācijā, mēģinot atrast bez vēsts pazudušos, piedalās patruļkuģis, armijas helikopters un trīs zvejas kuģi.

Eiropas Savienības (ES) robežaģentūra «Frontex» pagājušajā mēnesī paziņoja, ka ES nelegāli ieceļojušo cilvēku skaits pagājušajā gadā samazinājies par 60%, salīdzinot ar 2016.gadu.

2017.gadā tika pieķerti gandrīz 205 000 cilvēku, kas bija nelegāli iekļuvuši ES. 2016.gadā tika pieķerti 511 000.

Kopš migrācijas krīzes kulminācijas 2015.gadā, kad Eiropā ieradās aptuveni 1,8 miljoni nelegālo imigrantu, nelegālo robežšķērsošanas gadījumu skaits ir pakāpeniski samazinājies, taču 2017.gada skaitlis joprojām pārsniedz pirmskrīzes rādītājus.

Pirms migrācijas krīzes ES nelegāli ieceļoja vidēji 72 000 līdz 140 000 cilvēku.

2017.gada laikā ievērojami sarukusi nelegālo imigrantu plūsma pa tā dēvēto Balkānu maršrutu un pāri Vidusjūrai tās austrumdaļā un vidienē. Tajā pašā laikā nelegālo imigrantu plūsma pāri Vidusjūras rietumdaļai kopš 2016.gada ir divkāršojusies, un pērn šo ceļu mēroja vairāk nekā 23 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu