Itālijā konfiscēts migrantu glābēju kuģis

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas prokuratūra svētdien likusi konfiscēt Spānijas aktīvistu kuģi, jo tie atteikušies nodot uz kuģa esošos migrantus Lībijas varasiestādēm.

Spānijas nevalstiskās organizācijas «Proactiva Open Arms» nofraktētais kuģis, uz kura atradās 216 cilvēki, ir piestājis Sicīlijas ostā Pocallo.

«Viņi apsūdz mūs dalībā noziedzīgā apvienībā un nelegālas migrācijas atbalstīšanā, atsakoties izdot Lībijai sievietes un bērnus,» tviterī paziņoja «Proactiva Open Arms» līderis Oskars Kampss.

Šī organizācija piektdien sūdzējās, ka Lībijas krasta apsardze draudējusi uz kuģi šaut, ja aktīvisti neatdos to pārziņā esošos bērnus un sievietes.

Organizācija pretojusies Lībijas varasiestāžu prasībām un pēc tam vainoja Itālijas krasta apsardzi par vilcināšanos izsniegt atļauju piestāt Itālijas ostā.

Pirms kuģa piestāšanas Pocallo Maltas krasta apsardzei tika atdots kritiskā stāvoklī esošs trīs mēnešus vecs bērns un viņa māte, kuri tika nogādāti Maltā.

Itālijas krasta apsardze galu galā devusi atļauju kuģim piestāt Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu