Ķīnas prezidents apsveic Putinu ar uzvaru vēlēšanās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins pirmdien apsveica Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu ar uzvaru svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās un solīja sadarboties ar Maskavu, lai augstākā līmenī paceltu abu valstu attiecības.

«Šobrīd Ķīnas - Krievijas vispusīgās stratēģiskās sadarbības partnerība ir visu laiku labākajā līmenī, kas sniedz paraugu jauna veida starptautisko attiecību veidošanai,» apsveikumā Putinam paziņojis Sji.

«Ķīna ir gatava sadarboties ar Krieviju, lai turpinātu pārcelt Ķīnas - Krievijas attiecības augstākā līmenī, nodrošinot virzītājspēku atbilstošai nacionālai attīstībai abās valstīs un veicinot mieru reģionā un pasaulē,» Sji vēstīto citēja Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra «Sjiņhua».

Putins vēlēšanās ieguvis 76,65% balsu, liecina Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie provizoriskie rezultāti pēc gandrīz visu balsu saskaitīšanas.

Ķīnas parlaments sestdien vienbalsīgi pārvēlēja Sji Dzjiņpinu prezidenta amatā uz otro piecu gadu termiņu. Ķīnas Nacionālais tautas kongress 11.martā atcēla prezidenta amata termiņa ierobežojumus, paverot ceļu Sji palikt prezidenta amatā uz mūžu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu