Grudiņins Krievijas vēlēšanas dēvē par «visnetīrākajām postpadomju telpā»

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas kompartijas prezidenta vēlēšanu kandidāts Pāvels Grudiņins svētdien notikušo balsojumu, kurā viņš ieguvis otru lielāko balsu skaitu aiz pašreizējā valsts galvas Vladimira Putina, nosaucis par «visnetīrākajām vēlēšanām postpadomju telpā».

«Jau šobrīd ir skaidrs, ka šīs vēlēšanas nebija godīgas,» svētdien brīfingā žurnālistiem sacīja Grudiņins. Viņš arī pauda pārliecību, ka tās bija «visnetīrākās vēlēšanas postpadomju telpā šajā laikā».

«Diemžēl [opozicionāram Aleksejam] Navaļnijam izrādījusies taisnība, un var nobalsot divas trīs reizes, un mums ir šādi piemēri Maskavas apgabalā,» viņš piebilda.

«Skaidrs ir tikai viens, ka mēs, neskatoties uz visiem šiem dubļiem, kas plūda, šajās vēlēšanās esam startējuši cienījami.»

Krievijā svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarējis Putins, nodrošinot sev vēl vienu sešu gadu amata termiņu, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas publiskotie provizoriskie rezultāti pēc 99% vēlēšanu komisiju protokolu apstrādes.

Putins saņēmis 76,65% balsu, bet otrajā vietā ar 11,82% ierindojies Grudiņins.

Vispazīstamākais opozicionārs Navaļnijs kā kandidāts vēlēšanām netika reģistrēts, jo viņam ir krimināla sodāmība lietā, kuru viņš pats dēvē par safabricētu. Navaļnijs bija aicinājis prezidenta vēlēšanas boikotēt.

Krievijas opozīcijas aktīvisti un nevalstiskās organizācijas ziņo par daudziem pārkāpumiem svētdien notiekošajās prezidenta vēlēšanās. Galvenie minētie pārkāpumi ir fiktīvu biļetenu mešana urnās, kā arī urnu novietošana ārpus videokameru redzamības loka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu