Izraēla par ieroču kontrabandu no Gazas joslas apsūdz Francijas konsulāta darbinieku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Izraēlā aizturēts Francijas konsulāta darbinieks saistībā ar apsūdzībām, ka viņš izmantojis oficiālu automašīnu, lai no Gazas joslas okupētajā Rietumkrastā kontrabandas ceļā nogādātu vairākus desmitus šaujamieroču, pirmdien pavēstīja Izraēlas varasiestādes.

Francijas pilsonis apsūdzēts, ka viņš kopā ar palestīniešu aizdomās turētajiem darbojies šaujamieroču nelikumīgas aprites tīklā un pārdevis šaujamieročus bruņojuma tirgotājiem, teikts Izraēlas iekšējā drošības dienesta «Shin Bet» paziņojumā.

Aptuveni 25 gadus vecais Romēns Franks izmantojis to, ka konsulārais transports, izbraucot no Gazas joslas, netiek pārbaudīts stingri.

Franks darbojies uz savu roku un viņa motīvs bijusi nauda, norādīja «Shin Bet». Franka vadītāji par viņa aktivitātēm neko nav zinājuši, teikts paziņojumā.

«Konsulāta darbinieks piecas reizes nogādāja ieročus, un to gaitā tika nodotas 70 pistoles un divi automāti.»

Kopumā aizturēti deviņi aizdomās turētie. Sešiem no viņiem, arī Frankam, pirmdien tiks oficiāli izvirzītas apsūdzības tiesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu