Lielbritānijas ministrs: Krievijas liegšanās Skripaļa lietā kļūst «arvien absurdāka»

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas liegšanās par savu lomu uzbrukumā Lielbritānijā bijušam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam kļūst «arvien absurdāka», pirmdien sacīja Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

«Krievijas liegšanās kļūst arvien absurdāka,» ierodoties Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministru sanāksmē Briselē, sacīja Džonsons.

«Tā ir klasiskā Krievijas stratēģija - censties paslēpt patiesības adatu melu un tīšas faktu izkropļošanas siena kaudzē.»

«Man tiešām ir jāatzīst, šodien runājot ar Eiropas draugiem un partneriem, ka 12 gadus pēc Aleksandra Ļitviņenko slepkavības Londonā viņi vairs nevienu nespēj apmuļķot,» sacīja Džonsons.

«Pie šī galda Briselē nav tikpat kā nevienas valsts, ko pēdējos gados savā ziņā nebūtu skārusi Krievijas ļaunā un graujošā uzvedība.»

ES augstā ārlietu pārstāve Federika Mogerīni apliecināja, ka bloks ir «pilnā mērā solidārs» ar Lielbritāniju šī incidenta lietā, kuru viņa dēvēja par «pilnīgi nepieņemamu».

Maskavas un Londonas attiecības nopietni saasinājušās saistībā ar Lielbritānijas pilsētā Solsberi 4.martā notikušo Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu.

Lielbritānija apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus.

Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus. Krievija spērusi atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes darbību Krievijā.

Solsberi incidents atsauc atmiņā Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu ar radioaktīvo poloniju 2006.gadā Londonā. Ļitviņenko 2006.gada 1.novembrī viesnīcā Londonā 43 gadu vecumā tika nāvējoši saindēts ar tēju, kurai bija pievienots radioaktīvais polonijs 210, un mira 2006.gada 23.novembrī.

Lielbritānijas izmeklēšanas komisijas 2016.gada publicētajā ziņojumā Ļitviņenko slepkavības lietā teikts, ka viņa slepkavību, iespējams, apstiprināja Vladimirs Putins. Pēc izmeklēšanas rezultātu publicēšanas Lielbritānija izraidīja četrus krievu diplomātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu