Televīzijas pārraidēs no Ukrainas kartes «pazūd» Krima; iedzīvotāji sašutuši

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FELIPE TRUEBA / EPA

Ukrainas iedzīvotāji sociālajos tīklos aktīvi pauduši sašutumu par to, ka divās Ukrainas televīzijas kanālu pārraidēs pagājušās nedēļas beigās no tur rādītajām Ukrainas kartēm bija «pazudusi» Krima, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Ukrainas karte bez Krievijas anektētās Krimas bija redzama divos televīzijas kanālos - sabiedriskās televīzijas kanālā «UA: Pervij» un privātajā kanālā «STB TV».

Abu kanālu pārstāji jau atvainojušies par misēkli, šo situāciju skaidrojot ar tehniskām kļūmēm.

Sociālo tīklu lietotājus televīzijas kanālu skaidrojums gan nav apmierinājis.

Neapmierinātību ar redzētu paudis arī Ukrainas premjerministra vietnieks Vjačelavs Kiriļenko – viņš paudis viedokli, ka notiekošais izskatoties pēc apzinātas provokācijas pirms «Putina vēlēšanām» Krievijā.

Līdzīgu viedokli paudis arī Ukrainā populārais blogeris Serhijs Ivanovs.

«Kā nodokļu maksātājs, es vairs nevēlos jūs atbalstīt,» Ivanovs raksta sabiedriskās televīzijas kanālam adresētā ierakstā.

«Pārāk daudz kļūdu pēdējā laikā. Vispirms jūsu diktori uzgavilē okupantu sportistam, tagad arī Krima pazudusi,» viņš piebilst.

Savukārt daļa sociālo tīklu lietotāju sliecas piekrist versijai, ka notikušais tiešām varētu būt kļūda, jo kļūdoties ikviens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu