Putins sola risināt domstarpības ar Rietumiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc uzvaras nule kā notikušajās valsts galvas vēlēšanās pirmdien solīja ķerties pie Maskavas un Rietumu starpā izveidojušos domstarpību risināšanas.

«No mūsu puses mēs darīsim visu, ko varam, lai strīdi ar mūsu [starptautiskajiem] partneriem tiktu atrisināti politiskā un diplomātiskā ceļā,» tiekoties ar citiem prezidenta vēlēšanu kandidātiem, sacīja Putins.

«Ir skaidrs, ka ne jau viss ir atkarīgs no mums - tāpat kā mīlestībā ir jābūt ieinteresētām abām pusēm, savādāk nekāda mīlestība nesanāks,» viņš skaidroja.

Putins arī solīja, ka koncentrēsies uz «šīs valsts iedzīvotāju labklājības palielināšanu», nākamā prezidentūras posma laikā investējot veselības aprūpē, izglītībā un infrastruktūrā.

Svētdien notikušajās prezidenta vēlēšanās uzvarēja Putins, pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, saņemot 76,67% balsu.

Vispazīstamākais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs kā kandidāts vēlēšanām netika reģistrēts, jo viņam ir krimināla sodāmība lietā, kuru viņš pats dēvē par safabricētu. Navaļnijs bija aicinājis prezidenta vēlēšanas boikotēt.

Krievijas opozīcijas aktīvisti un nevalstiskās organizācijas ziņoja par daudziem pārkāpumiem svētdien notiekošajās prezidenta vēlēšanās. Galvenie minētie pārkāpumi ir fiktīvu biļetenu mešana urnās, kā arī urnu novietošana ārpus videokameru redzamības loka.

Krievijas prezidenta vēlēšanās trūka patiesas kandidātu konkurences, teikts pirmdien publiskotajā Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas, kas balstīts uz tās novērotāju iegūto informāciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu