Izraidītie Krievijas diplomāti dodas prom no vēstniecības Londonā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pie Krievijas vēstniecības Lielbritānijā ir liela rosība, jo no tās prom dodas 23 izraidītie Krievijas diplomāti, vēsta raidorganizācija SKY. Par diplomātu izraidīšanu pagājušonedēļ paziņoja Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja, tādā veidā atbildot uz bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu Solsberi, Anglijā.

23 Krievijas diplomāti un viņu ģimenes atradās uz ielas, daudzi ar asarām acīs. Neilgi pēc pusdienlaika no vēstniecības aizbrauca trīs autobusi ar diplomātiskajām numurzīmēm, novēroja SKY.

Palikušie vēstniecības darbinieki māja aizbraucošajiem kolēģiem.

Kā ziņots, Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja trešdien paziņoja, ka par 4.martā Anglijas dienvidrietumu pilsētā Solsberi notikušo uzbrukumu Skripaļam atbildīga ir Krievijas valsts.

Meja pavēstīja, ka sakarā ar notikušo no Lielbritānijas tiks izraidīti 23 Krievijas diplomāti un ka Londona aptur augsta līmeņa diplomātiskos kontaktus ar Krieviju.

Krievija plāno atbildēt ar 23 britu diplomātu izraidīšanu no Krievijas.

Skripaļs, kurš Krievijā 2006.gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita Jūlija 4.martā bez samaņas tika atrasti uz parka soliņa Solsberi. Viņi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

Lielbritānija uzskata, ka Skripaļa saindēšana, «ļoti iespējams», notikusi ar Kremļa saimnieka Vladimira Putina apstiprinājumu. Krievija to noliedz.

Solsberi incidents atsauc atmiņā Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu ar radioaktīvo poloniju 2006.gadā Londonā. Ļitviņenko 2006.gada 1.novembrī viesnīcā Londonā 43 gadu vecumā tika nāvējoši saindēts ar tēju, kurai bija pievienots radioaktīvais polonijs 210, un mira 2006.gada 23.novembrī.

Lielbritānijas izmeklēšanas komisijas 2016.gada publicētajā ziņojumā Ļitviņenko slepkavības lietā teikts, ka viņa slepkavību, iespējams, apstiprināja Vladimirs Putins. Pēc izmeklēšanas rezultātu publicēšanas Lielbritānija izraidīja četrus krievu diplomātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu