Nāve zemūdenē: Dānijas tiesā demonstrē slepkavību video, ko Madsens skatījās pirms žurnālistes pazušanas

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien atsākās dāņu izgudrotāja amatiera Pētera Madsena tiesāšana par zviedru žurnālistes Kimas Vallas nogalināšanu un līķa sadalīšanu. Tiesas zālē šodien tikuši izrādīti baisi sieviešu slepkavību video, ko Madsens esot atradis internetā un noskatījies, pirms Valla kāpa viņa uzbūvētajā zemūdenē, lai intervētu izgudrotāju, vēsta britu raidorganizācija SKY.

47 gadus vecais Madsens atzinis vainu Vallas līķa sadalīšanā pērnā gada augustā, taču noliedz 30 gadus vecās sievietes nogalināšanu. Madsens apgalvo, ka Valla esot zemūdenes salonā saindējusies ar tvana gāzi, kamēr viņš atradās ārpusē. Taču Madsens vairākkārt mainījis savu versiju par to, kādā veidā Valla gāja bojā.

Vispirms prokurors zālē sēdošajiem parādīja divas minūtes garu animācijas filmu, kurā sieviete dejojot izģērbjas un pēc tam kaila apsēžas. Viņai no mugurpuses pienāk vīrietis, kurš vairākas reizes ar nazi iegriež kaklā, līdz nogriež sievietei galvu.

Vēlāk prokurors jautāja Madsenam par 54 sekundes garu video ar nosaukumu «Meitenei nogriež galvu», ko viņš esot noskatījies pirms 10. augusta, kad Valla iekāpa viņa zemūdenē. Video redzams, kā sievietei pārgriež rīkli.

Tiesas zālē ielaistie žurnālisti ziņo, ka esot varējuši dzirdēt video skaņu. «Tas bija baismīgi. Un tas vēl ir maigi teikts,» sociālajos tīklos raksta dāņu raidorganizācijas DR žurnālists.

Pēc tam tiesai tika demonstrēta vēl viena animācijas filma, kurā divi vīrieši paceļ kailu sievieti un uzdur viņu uz pīķa, bet pēc tam nocērt galvu.

Madsens tiesas zālē atzina, ka pirms Vallas līķa sadalīšanas esot novilcis viņai drēbes un ielicis maisā, ko vēlāk mēģināja nogremdēt jūrā. Prokurors jautāja, kāpēc Madsens paturēja Vallas apakšveļu. «Vai tā bija trofeja?» viņš jautā. Madsens to dusmīgā tonī noliedza.

30 gadus vecā Valla pēdējoreiz tika redzēta 10.augustā, uzkāpjot uz Madsena zemūdenes klāja. Viņa grasījās intervēt izgudrotāju, kam pieder lielākā privāti būvētā zemūdene pasaulē. Nākamajā dienā zemūdene mīklainos apstākļos nogrima, un no tās tika izglābts tolaik 46 gadus vecais Madsens.

Pēc nepilnām divām nedēļām Kopenhāgenas piekrastē tika atrasts Vallas torss bez galvas, rokām un kājām. Turpmāko mēnešu laikā turpinājās meklējumi, līdz pagājušā gada novembrī beidzot tika atrastas visas Vallas ķermeņa daļas.

Autopsijā tika atklātas durtas brūces ģenitāliju rajonā, kas liek domāt, ka noziegumam bijis seksuāls raksturs. Madensam izvirzīta apsūdzība par slepkavību, līķa apgānīšanu un seksuāla rakstura nodarījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu