Lielbritānijas ministrs: Putins izmantos Pasaules kausu tāpat kā Hitlers - Olimpiādi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons šovasar Krievijā plānoto Pasaules kausa finālturnīru futbolā trešdien pielīdzināja 1936.gada Berlīnes olimpiskajām spēlēm, ar šiem izteikumiem riskējot radīt vēl lielāku saspīlējumu attiecībās ar Maskavu.

Parlamenta komitejā Džonsons atbildēja uz opozīcijas leiboristu likumdevēja Īana Ostina teikto, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins «izmantos [futbola sacensības] tāpat kā Hitlers izmantoja 1936.gada Olimpiādi».

«Es uzskatu, ka jūsu raksturojums tam, kas notiks Maskavā Pasaules kausā visās tā norises vietās - jā, es uzskatu, ka salīdzinājums ar 1936.gadu noteikti ir pareizs,» sacīja Džonsons.

«Es uzskatu, ka tā, atklāti sakot, ir pretīga perspektīva - iedomāties, ka Putins gavilē šajā sporta notikumā,» atzina ministrs.

Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova jau paudusi nosodījumu Džonsona izteikumiem, sakot - tie labi raksturo Lielbritānijas centienus attēlot Krieviju kā ienaidnieku.

Ostins sacīja, ka Anglijas futbola izlasei nevajadzētu piedalīties Pasaules kausa spēlēs Krievijā, bet Džonsons tam nepiekrita, norādot, ka būtu «aplami sodīt» Anglijas komandu un futbola līdzjutējus.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja jau pagājušajā nedēļā sacīja, ka Lielbritānija uz Pasaules kausu Krievijā nesūtīs nedz augstas amatpersonas, nedz karaliskās ģimenes pārstāvjus.

Maskavas un Londonas attiecības nopietni saasinājušās saistībā ar Lielbritānijas pilsētā Solsberi 4.martā notikušo bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošu vielu.

Lielbritānija apsūdz Kremli, ka tas Lielbritānijas teritorijā īstenojis slepkavības mēģinājumu, izmantojot aizliegtus ķīmiskos ieročus.

Lielbritānija šomēnes izraidīja 23 Krievijas diplomātus. Krievija spērusi atbildes soļus, arī izraidot 23 britu diplomātus un apturot Britu padomes darbību Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu