Izraēlas karavīrus iekaustījušajai palestīniešu pusaudzei piespriež astoņu mēnešu cietumsodu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

17 gadus vecā palestīniešu pusaudze Aheda Tamimi nonāca pasaules mediju redzeslokā pagājušā gada decembrī, kad netālu no savām mājām ar dūrēm metās virsū diviem Izraēlas karavīriem. Notikušā videoieraksts tika ievietots internetā, un daudzi palestīnieši viņu uzlūko kā pretošanās kustības simbolu. Trešdien Tamimi tika piespriesti astoņi mēneši cietumā, ziņo raidsabiedrība BBC.

Viņai bija izvirzīta apsūdzība 12 punktos par uzbrukumu, karavīru darba traucēšanu un akmeņu mešanu. Tamimi atzina vainu četros no 12 apsūdzības punktiem.

Papildus cietumsodam viņai būs arī jāmaksā soda nauda 5000 šekeļu (1165 eiro) apmērā.

Tamimi no ieslodzījuma atbrīvos jau šovasar, jo soda izpildes termiņā tiks ieskaitīts laiks, ko viņa pavadīja apcietinājumā līdz tiesai.

Aheda Tamimi un viņas māsīca tika nofilmētas, uzbrūkot diviem Izraēlas karavīriem, kuri uz vardarbību nereaģēja. 15.decembrī uzņemtais video strauji izplatījās palestīniešu sociālo tīklu kontos. Tamimi tajos lielākoties tika reprezentēta kā pretošanās kustības varone, kamēr daudzi izraēlieši uzskata, ka Tamimi tā rīkojusies, lai pievērstu sev uzmanību.

Pirms diviem gadiem internetā cirkulēja video, kurā Tamimi iekoda rokā Izraēlas karavīram, kurš turēja palestīniešu zēnu, ko apsūdzēja akmeņu mešanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu