Floridas skolā pēc apšaudes liek nēsāt caurspīdīgas mugursomas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolēniem Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā Floridas štatā, ASV, pēc februārī notikušās apšaudes viens no drošības pasākumiem būs prasība nēsāt caurspīdīgu mugursomu, vēsta raidorganizācija BBC. Par to paziņots skolēnu vecākiem izsūtītā vēstulē.

Ja skolēnam nav caurspīdīgas mugursomas, tad tāda tiks izsniegta bez maksas. Skolēni tās sāks nēsāt, kad atgriezīsies skolā pēc pavasara brīvdienām.

Skolā drīzumā tiks izvietoti metāla detektori un speciālas ejas, kas paredzētas skolas apmeklētājiem un tiks uzraudzītas.

Taču skolēni sociālajos tīklos pauduši šaubas, ka šādi drošības pasākumi atrisinās ar ieročiem saistīto vardarbību. «Vai nebūtu vienkāršāk ieviest stingrāku ieroču kontroli?» tviterī jautā kāda skolniece.

14.februārī Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā 19 gadus vecais Nikolass Kruss sarīkoja apšaudi, kurā dzīvību zaudēja 17 cilvēki. Kopš tā laika notikušas vairākas skolēnu un aktīvistu demonstrācijas, pieprasot stingrāku ieroču kontroli un lielāku drošību skolās.

Šonedēļ skolā notikuši vairāki drošības pārkāpumi. Pirmdien Krusa brālis tika apsūdzēts par ielaušanos skolas teritorijā, bet trīs citi skolēni otrdien tika aizturēti - divi par nažu ienešanu un viens par draudu izteikšanu aplikācijā «Snapchat».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu