«Transparency International»: Rietumu atbalsts palīdzējis Ēģiptes armijai konsolidēt varu

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Starptautiskā sabiedrība ēģiptiešu tautai izdara «lielu lāča pakalpojumu», atbalstot valsts militāros spēkus «praktiski bez jebkādiem nosacījumiem», piektdien paziņoja korupcijas apkarošanas nevalstiskā organizācija «Transparency International».

Kā norāda organizācija, rietumvalstu sniegtais finansiālais un drošības atbalsts palīdzējis Ēģiptes armijai konsolidēt politisko varu un vairot savas ekonomiskās ambīcijas un kļūt par «lielā mērā necaurredzamu un nekontrolējamu institūciju».

«Ēģiptes bruņotie spēki prezidenta Sisi vadībā ir izpletuši savu priviliģēto pozīciju valsts ekonomikā, pilnībā sagrābuši kontroli pār politisko sistēmu un tomēr pār viņiem nav nekādas uzraudzības,» pavēstīja organizācija.

«Transparency International» aicina starptautisko sabiedrību veicināt valsts kontroli pār Ēģiptes bruņotajiem spēkiem un palīdzību padarīt pieejamu tikai pēc «caurredzamības un kontroles pamatkritēriju izpildes».

«Transparency International» paziņojumu izplatījusi pirms Ēģiptes prezidenta vēlēšanām, kas paredzētas no 26.marta līdz 28.martam, un kurās gaidāma ģenerāļa Abdelfataha al Sisi pārvēlēšana amatā.

Sisi pirms četriem gadiem tika ievēlēts uz pirmo prezidentūras termiņu, saņemot 97% balsu. Gadu pirms tam toreizējais armijas pavēlnieks Sisi gāza prezidentu islāmistu Mohamedu Mursi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu