Francijas dienvidos sagrābti ķīlnieki; trīs bojāgājušie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Francijas dienvidu pilsētā Trebā piektdien sākta policijas operācija pēc ziņām, ka lielveikalā sagrābti ķīlnieki, kamēr tuvējā pilsētā Karkasonā tikmēr sašauts un ievainots policists, vēsta portāls «The Local». Francijas policija apstiprinājusi, ka bojā gājuši divi cilvēki, bet vēl apmēram 12 ievainoti, ziņo aģentūra AP.

(Papildināta ziņa.)

Piektdienas rītā kāds bruņots vīrietis Trebā saņēma ķīlniekus lielveikalā «Super U». Trebas mērs Ēriks Menasi iepriekš ziņoja, ka viens cilvēks gājis bojā, bet vēl viens ir ievainots. Lielveikalā palicis uzbrucējs un viens policists, kamēr visi ķīlnieki atbrīvoti, atsaucoties uz mēru, ziņo aģentūra «Reuters».

Saskaņā ar jaunākajām ziņām, policija nošāvusi ķīlnieku sagrābēju.

Policija arī pavēstīja, ka ķīlniekus sagrābušais vīrietis, iepriekš nogalinājis vēl kādu cilvēku.

Francijas premjers Eduārs Filips paziņojis, ka šobrīd visa pieejamā informācija liek domāt, ka notiekošais ir terorakts.

Kā ziņo prokurori, ķīlnieku sagrābējs pasludinājis uzticību džihādistu grupējumam «Islāma valsts». Avoti drošības dienestos ziņo, ka uzbrucējs identificēts kā marokānis.

Trebē vīrietis «ap plkst.11.15 iegājis «Super U» lielveikalā un bijuši dzirdami šāvieni», pavēstīja avots drošības dienestos.

Foto: Reuters/Scanpix
Medijos izskanējušas ziņas, ka uzbrucējs pieprasījis atbrīvot Salahu Abdeslamu, kurš turēts aizdomās par Parīzes teroraktu sarīkošanu 2015.gada novembrī. Tajos gāja bojā 130 cilvēki.

Uzbrucējs bija zināms Francijas varasiestādēm, ziņo raidorganizācija BBC.

Vietējās amatpersonas sociālajos tīklos brīdinājušas vietējos iedzīvotājus netuvoties teritorijai.

Kā ziņo prokurori, ķīlnieku sagrābējs pasludinājis uzticību džihādistu grupējumam «Islāma valsts».

Francijas mediji ziņo, ka uzbrucējs pirms ieiešanas veikalā esot mēģinājis ar automašīnu uzbraukt neapbruņotiem policistiem, kuri tobrīd ārpus darba laika nodarbojās ar skriešanu. Viens policists guva vieglus savainojumus.

Uz notikumu vietu devies iekšlietu ministrs Žerārs Kolons, kurš sniegs sīkāku informāciju pēc ierašanās.

Uz notikuma vietu nosūtītas specvienības no tuvējiem reģioniem. Virs veikala, kurā sagrābti ķīlnieki, lido helikopteri, vēsta «Euronews».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu