Putinu pasludina par Krievijas prezidenta vēlēšanu uzvarētāju par spīti pārkāpumiem iecirkņos

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien oficiāli apstiprināts par svētdien notikušo prezidenta vēlēšanu uzvarētāju. Atbilstoši oficiālajiem rezultātiem viņš saņēmis 76,69% balsu, ceturto reizi tiekot ievēlēts prezidenta amatā.

Putins televīzijā pārraidītā uzrunā uzsvēra, ka Krievija centīsies pārvarēt ekonomiskās grūtības. Iepriekšējie ekonomiskie rezultāti nav bijuši pietiekami, viņš paziņoja.

«Jūs, Krievijas pilsoņi, godīgi runājat par ienākumu mazināšanos, trūkumiem veselības aprūpē, komunālajos pakalpojumos un citās sfērās,» piecas minūtes ilgajā runā atzina Putins.

«Mums ir vajadzīgs īsts izrāviens,» viņš sacīja. «Es redzu jūsu aktīvo piedalīšanos vēlēšanās. Jūsu atbalstā es redzu gatavību šādam darbam, šādām pārmaiņām,» piebilda Putins.

Otrajā vietā vēlēšanās ierindojies Komunistiskās partijas kandidāts Pāvels Grudiņins, saņemot 11,77% balsu. Vladimirs Žirinovskis no ultranacionālistiskās Liberāldemokrātiskās partijas saņēmis 5,65% balsu, bet Ksenija Sobčaka no opozīcijas partijas «Pilsoniskā iniciatīva» - 1,68% balsu.

Vēlēšanās kopā piedalījās astoņi kandidāti.

Vēlēšanu dienā un pēc tās internetā nonāca video un fotogrāfijas ar dažādiem pārkāpumiem vēlēšanu iecirkņos - vairāku balsu nodošanu uzreiz, balsošanu vairākos iecirkņos, novērotāju fizisku iespaidošanu un tamlīdzīgi.

Nevalstiskā vēlēšanu novērotāju organizācija «Golos» ziņoja, ka vēlēšanu dienā tā saņēmusi vairāk nekā 2000 ziņojumu par vēlēšanu pārkāpumiem visā Krievijā. Taču Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija tolaik sacīja, ka vēlēšanās būtiski pārkāpumi neesot fiksēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu