Slepkavībā apsūdzētā Madsena paziņa: «Viņš man teica, ka esot psihopāts»

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Kopenhāgenā turpinās dāņu izgudrotāja-amatiera Pētera Madsena tiesāšana saistībā ar apsūdzībām zviedru žurnālistes Kimas Vallas slepkavībā un līķa sadalīšanā Madsena uzbūvētajā zemūdenē. Piektdien tiesā liecināja sieviete, ar ko Madsenam esot bijušas draudzīgas attiecības. Madsens savulaik viņai sacījis, ka viņš esot psihopāts, vēsta britu raidorganizācija SKY.

Sieviete ar Madsenu iepazinās 2015.gada maijā. Viņa bija brīvprātīgā darbiniece Madsena darbnīcā.

Sieviete noliedzoši atbildēja uz jautājumu, vai viņai bijušas seksuālas attiecības ar Madsenu, taču atzina, ka viņi esot runājuši par ļoti personīgām tēmām. «Viņš gribēja zināt, kur varētu uzfilmēt trakulīgas meitenes. Atceros divas reizes, kad viņš runāja par sievietēm saistībā ar nāvi,» liecina draudzene, kuras vārds publiski netika atklāts. Viņa sacīja, ka pēdējā telefonsarunā Madsens esot runājis par grupveida seksu un aicinājis viņu piedalīties. Sieviete atteikusies.

«Mani brīdināja par Pēteru Madsenu. Bet es esmu distancējusies no raķešu laboratorijas un Pētera Madsena,» viņa teica tiesā.

«Viņš man teica, ka esot psihopāts,» atklāja sieviete.

Madsens ar viņu esot runājis par «snuff» filmām - žanru, kurā kameras priekšā tiek veikta reāla slepkavība vai pašnāvība. «Atrasties tuvumā Pēteram Madsenam kļuva pārāk dramatiski. Man tas nenāca par labu,» atzīst sieviete. Viņas psihoterapeits ieteica pārtraukt kontaktēšanos ar Madsenu, taču viņa to neizdarīja uzreiz.

47 gadus vecais Madsens atzinis vainu Vallas līķa sadalīšanā pērnā gada augustā, taču noliedz 30 gadus vecās sievietes nogalināšanu. Madsens apgalvo, ka Valla esot zemūdenes salonā saindējusies ar tvana gāzi, kamēr viņš atradās ārpusē. Taču Madsens vairākkārt mainījis savu versiju par to, kādā veidā Valla gāja bojā.

30 gadus vecā Valla pēdējoreiz tika redzēta 10.augustā, uzkāpjot uz Madsena zemūdenes klāja. Viņa grasījās intervēt izgudrotāju, kam pieder lielākā privāti būvētā zemūdene pasaulē. Nākamajā dienā zemūdene mīklainos apstākļos nogrima, un no tās tika izglābts tolaik 46 gadus vecais Madsens.

Pēc nepilnām divām nedēļām Kopenhāgenas piekrastē tika atrasts Vallas torss bez galvas, rokām un kājām. Turpmāko mēnešu laikā turpinājās meklējumi, līdz pagājušā gada novembrī beidzot tika atrastas visas Vallas ķermeņa daļas.

Autopsijā tika atklātas durtas brūces ģenitāliju rajonā, kas liek domāt, ka noziegumam bijis seksuāls raksturs. Madensam izvirzīta apsūdzība par slepkavību, līķa apgānīšanu un seksuāla rakstura nodarījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu