Ugunsgrēkā filmēšanas vietā Ņujorkā gājis bojā ugunsdzēsējs

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: J.E. Alexander / TT NYHETSBYRÅN

Ņujorkā piektdienas naktī izcēlās ugunsgrēks namā, kur tiek uzņemta režisora Edvarda Nortona filma «Motherless Brooklyn», un tajā gāja bojā ugunsdzēsējs, piektdien paziņoja vietējās amatpersonas.

37 gadus vecais Maikls Deividsons, kurš bija precēts četru bērnu tēvs, tika atzīts par mirušu slimnīcā. Viņš bija nošķīries no kolēģiem un zaudējis samaņu ugunsgrēkā, kurā divi citi ugunsdzēsēji guva nopietnus apdegumus.

Ugunsgrēks piecstāvu dzīvojamā nama pagrabā Manhetenas rajona mikrorajonā Hārlemā sākās ceturtdienas vakarā apmēram stundu pirms pusnakts, un uz to tika izsaukti Ņujorkas ugunsdzēsēji.

Šī ēka, kur agrāk atradās Ņujorkas leģendārais džeza klubs «St Nick’s Jazz Pub», ir viens no pilsētas vēstures pieminekļiem.

«Mūsu pilsēta šonakt ir zaudējusi varoni. Ugunsdzēsējs Maikls Deividsons bija veterāns ar 15 gadu darba pieredzi,» tviterī rakstīja Ņujorkas mērs Bils de Blazio.

Filmas producenti ar mediju starpniecību izteica «visdziļāko līdzjūtību» Deividsona ģimenei.

«Tiklīdz mēs pamanījām dūmus mūsu filmēšanas vietā, mūsu komanda nekavējoties brīdināja ugunsdzēsēju nodaļu un sāka brīdināt ēkas iedzīvotājus, kamēr mēs evakuējām mūsu aktierus un komandu. [Ņujorkas] pilsētas ugunsdzēsēji tiešām ir visdrosmīgākie pasaulē,» paziņoja filmas producenti.

Policija paziņoja, ka ugunsgrēka cēlonis tiek izmeklēts.

Filmu «Motherless Brooklyn» ir paredzēts izlaist nākamgad. Tās darbība norit piecdesmito gadu Ņujorkā, un filma vēsta par privātdetektīvu, kurš sirgst ar Tureta sindromu un mēģina atrisināt drauga slepkavību.

Filmas galvenā varoņa lomu atveido tās režisors Nortons. Filmā tēlo arī Brūss Viliss, Vilems Defo un Aleks Boldvins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu