Erdogans Bulgārijā tiksies ar ES augstākajām amatpersonām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans šodien Bulgārijā tiksies ar Eiropas Savienības (ES) augstākajām amatpersonām.

Tikšanās notiks Varnā, Bulgārijas ziemeļaustrumos.

Ar Erdoanu tiksies Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers, Eiropadomes prezidents Donalds Tusks un Bulgārijas premjerministrs Boiko Borisovs, kura pārstāvētā valsts šobrīd pilda ES prezidentūras pienākumus.

Galvenā sarunu tēma būs ES un Turcijas attiecības, bet tiks diskutēts arī par reģionālajiem un starptautiskajiem jautājumiem.

ES auditori šomēnes paziņoja, ka Turcijai piešķirtie miljardi eiro ir maz ietekmējuši Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts pietuvināšanos bloka vērtībām.

Turcija ir ES kandidātvalsts teju 20 gadus, taču tās progress bijis lēns, turklāt Ankaras attiecības ar Briseli pasliktinājās pēc neveiksmīgā valsts apvērsuma mēģinājuma 2016.gada jūlijā un tam sekojošās valdības izvērstās tīrīšanas. Ankaras varasiestādes izmantojušas puču kā attaisnojumu vēl plašākai opozīcijas un neatkarīgo mediju vajāšanai.

Kopš 2016.gada sarunās par Turcijas pievienošanos ES vērojams progresa trūkums, taču ES valdības nav spējušas vienoties oficiāli apturēt uzņemšanas procesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu