Polijā aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturēta ministrijas amatpersona

LETA/POLSKIE RADIO
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valery Sharifulin / TASS

Polijas varasiestādes aizdomās par spiegošanu Krievijas labā aizturējušas kādas ministrijas amatpersonu, kas strādājusi ar projektiem enerģētikas jomā, vēsta raidorganizācija TVP.

Aizdomās turētais kontaktējies ar Krievijas izlūkdienesta amatpersonām, kas, izmantojot diplomātisko aizsegu, strādājušas Krievijas vēstniecībā Varšavā.

Polijas Iekšējās drošības pārvalde (ABW) vīrieti aizturējusi piektdien operācijā, kas tikusi koordinēta ar citu Eiropas Savienības valstu drošības dienestiem.

Aizdomās turētais nodevis Krievijas izlūkdienesta amatpersonām informāciju par Polijas valdības plāniem bloķēt cauruļvada «Nord Stream 2» būvniecību.

«Šī amatpersona bija iesaistīta projektos, kas ir ārkārtīgi svarīgi Polijas enerģētikas sektoram, un viņam bija piekļuve svarīgai informācijai par enerģētikas projektiem, kurus īsteno Polijas valdība. Tās bija ļoti kaitīgas aktivitātes,» sacīja Polijas specdienestu priekšnieks Staņislavs Žarins.

Tiesa atbalstījusi prokuratūras lūgumu aizdomās turēto, kas publiski pieejamos dokumentos figurē kā Mareks V., paturēt apcietinājumā uz trim mēnešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu