Vācija sola stingrāku «Facebook» pārraudzību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sociālais tīkls «Facebook» būtu jāpārrauga stingrāk, turklāt tam attiecībās ar lietotājiem ir jāievēro lielāka caurskatāmība, pirmdien sacīja Vācijas tieslietu ministre Katarina Bārlija.

Ar «Facebook» apgalvojumiem, ka tas jau ir vērsies pret privāto datu ļaunprātīgu izmantošanu, nepietiek, runājot pēc tikšanās Berlīnē ar «Facebook» Eiropas vadītājiem, sacīja ministre.

«Nākotnē mums tādi uzņēmumi kā «Facebook» būs jāuzrauga stingrāk, bet par datu aizsardzības pārkāpumiem jāsoda bargāk un ātrāk,» viņa sacīja žurnālistiem.

Tīklam «Facebook» būtu jāievēro lielāka caurskatāmība attiecībās ar lietotājiem, kas būtu jāinformē «skaidrā, precīzā un vienkāršā valodā», kā viņu privātie dati tiek izmantoti, turklāt ir jābūt iespējai zināmas izvēles noraidīt, ja viņi tām nepiekrīt, sacīja Bārlija.

Ministre arī pauda gandarījumu par jaunajiem Eiropas Savienības noteikumiem, kas stāsies spēkā maijā un liks mediju uzņēmumiem nopietnāk aizsargāt lietotāju privātumu tīmeklī, bet pārkāpumu gadījumā tiem būs jārēķinās milzu sodiem.

Jau ziņots, ka «Facebook» vadība pagājušonedēļ apturēja Lielbritānijas datu analīzes firmas «Cambridge Analytica» kontu pēc klajā nākušām ziņām, ka šī firma, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi 50 miljonu ASV vēlētāju «Facebook» profilu informāciju bez viņu atļaujas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu