Indijā pazudušās latvietes ģimene pieļauj, ka viņa tikusi nolaupīta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Indijas policija

Indijā joprojām turpinās 33 gadus vecās Latvijas pilsones Līgas Skromanes meklēšana. Viņa 14.marta rītā izgāja no ajūrvēdas centra Keralā un kopš tā laika vairs nav redzēta. Indijā ieradies viņas vīrs Endrū Džordans un māsa Ilze Skromane, kura intervijā laikrakstam «The Irish Sun» paudusi bažas, ka Līga, iespējams, tikusi nolaupīta.

Ilze Skromane norāda, ka vietējā policija aktīvi darboties sākusi tikai piecas dienas pēc Līgas pazušanas.

«Es domāju, ka policija sākumā domāja, ka viņa pati atgriezīsies un tikai uz laiku aizgājusi prom,» stāsta Ilze. «Taču mums ir aizdomas par ko citu. Mēs domājam, ka viņu aizveda cilvēku grupa, kas tagad nelaiž vaļā. Mums vajag palīdzību, lai viņu atrastu.»

Māsas uz Indiju bija devušās divatā, lai ārstētos ar tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga Skromane, kas cieš no smagas depresijas, 14.marta rītā atstāja ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā. Kāds autorikšas vadītājs pastāstīja policijai, ka viņš aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, taču arī tur policija nav spējusi Līgu atrast.

Indijas policija izveidojusi īpašu grupu valsts dienvidu štatā Keralā pazudušās Skromanes meklēšanai. To vada Keralas štata galvaspilsētas Thiruvananthapuramas policijas reģiona ģenerālinspektors.

Par informāciju, kas palīdzētu atrast Skromani, piesolīta atlīdzība.

«Mēs atbraucām uz Keralu, lai viņu izārstētu, jo ārstiem mūsu valstī nebija atbildes uz viņas slimību,» sacīja Ilze.

Pagājušonedēļ Indijā ieradās Skromanes vīrs Endrū Džordans. Pāra mājas ir Dublinā, Īrijā. Viņš uzskata, ka policija neuztver notikušo pietiekami nopietni, un mudina vietējos izmeklētājus aktīvāk meklēt pazudušo sievieti. No vietējiem iedzīvotājiem viņš uzzinājis, ka Līga esot redzēta 18.martā - četras dienas pēc pazušanas. Cilvēki, kas sakās redzējuši sievieti, esot pat aprakstījuši viņas apģērbu.

«Mums nepieciešama palīdzība, lai viņu atrastu,» sacīja Džordans. «Viņa ir daudz ceļojusi un inteliģenta sieviete. Viņa zina, kas jādara, kad apmaldās.»

14.marta rītā māsas bija plānojušas apmeklēt jogas nodarbību, taču Līga nolēma to izlaist, aizbildinoties ar galvassāpēm. Kad Ilze atgriezās, viņas māsas istabā vairs nebija. Likumsargi norāda, ka Līga centrā atstāja visas savas mantas, tostarp pasi. Līdzi viņai bijuši tikai apmēram 20 eiro skaidrā naudā.

Šomēnes policija atrada noslīkušas sievietes mirstīgās atliekas, taču tā nebija Skromane. Kā laikrakstam norādīja Ilze, mirušajai sievietei bija tetovējums, kamēr Līgai tetovējumu nav, kā arī atšķīries pēdas izmērs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu