Ēģiptē noslēdzas prezidenta vēlēšanas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ēģiptē trešdien trešo un pēdējo dienu turpinās prezidenta vēlēšanas, kurās gaidāma līdzšinējā valsts galvas Abdelfataha as Sisi uzvara. Vietējie mediji izplatījuši aicinājumus tautai balsot, valdot bažām par zemu vēlētāju aktivitāti, kas varētu likt apšaubīt vēlēšanu leģitimitāti.

Prezidenta vēlēšanas sākās pirmdien un to oficiālie rezultāti gaidāmi 2.aprīlī. Tomēr jau tagad skaidrs, kurš būs uzvarētājs.

Sisi pirmo reizi tika ievēlēts par prezidentu 2014.gadā. Gadu pirms tam viņš, būdams armijas pavēlnieks, gāza prezidentu islāmistu Mohamedu Mursi.

Opozīcija aicinājusi boikotēt vēlēšanas, uzskatot tās par farsu. Savukārt Sisi aicinājis balsot, solot godīgas vēlēšanas.

Acīmredzams, ka vēlēšanas noorganizētas trīs dienu garumā tieši tāpēc, lai nobalsot atnāktu iespējami lielāks vēlētāju skaits.

Mediju iespējas atspoguļot vēlēšanas ir ierobežotas, un žurnālistiem aizliegts jautāt vēlētājiem, ko viņi atbalsta.

Valsts un privātie mediji, kuri atbalsta Sisi, ziņoja, ka pirmajā dienā vēlētāju aktivitāte bijusi liela, lai gan žurnālisti no vairākiem vēlēšanu iecirkņiem Kairā vēsta, ka aktivitāte ir neliela.

Tiesības balsot vēlēšanās ir aptuveni 60 miljoniem ēģiptiešu.

Pēdējo mēnešu laikā Sisi popularitāte ir kritusies, kas galvenokārt skaidrojams ar ekonomikas reformām, ko smagi izjutusi lielākā tautas daļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu