Lielbritānija pārskatīs turīgiem krievu uzņēmējiem izsniegtās vīzas

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānija ar atpakaļejošu datumu izskatīs turīgiem ārvalstu investoriem izsniegtās vīzas, trešdien paziņojusi iekšlietu ministre Embera Rada, atbildot uz jautājumu par Krievijas oligarhiem, kuriem piešķirtas šādas vīzas.

Radai tika vaicāts par apmēram 700 Krievijas pilsoņiem, kuri no 2008. līdz 2015. gadam ieradušies Lielbritānijā, saņemot tā saukto Pirmā līmeņa vīzu, kas tiek izsniegtas cilvēkiem, kuri vēlas Lielbritānijā vadīt uzņēmumus un investēt vismaz 50 000 britu mārciņu.

«Pirmais līmenis tika reformēts jau 2015.-2016. gadā, un kopš tā laika tas samazināts par 84%,» ministre pavēstīja parlamenta deputātu komitejai. Rada uzdevusi «amatpersonām izskatīt, kuras reformas mēs varam turpināt».

«Es uzdevu izskatīt iepriekšējo kohortu, lai redzētu, vai nepieciešams rīkoties,» piebilda ministre.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja otrdien paziņoja, ka Apvienotā Karaliste varētu izvērtēt, vai šī vīzu politika ir izmantota pareizi, tādā veidā reaģējot uz bijušā dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanu Solsberi.

ES un ASV ir vienisprātis, ka uzbrukumu Skripaļam Lielbritānijā, visticamāk, sarīkojusi Krievijas valsts.

Solidarizējoties ar Lielbritāniju pēc Solsberi notikušā uzbrukuma, vismaz 26 valstis jau paziņojušas par Krievijas diplomātu izraidīšanu.

ASV paziņojušas par 60 Krievijas spiegu izraidīšanu.

Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija 4.martā Solsberi, Anglijas dienvidrietumos, tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Abi joprojām atrodas slimnīcā kritiskā stāvoklī.

Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu «Novičok».

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons parlamentā norādījis, ka Krievija uzbrukumu varētu būt sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu