Meksikā par žurnālista slepkavību aiztur sešus cilvēkus, tostarp trīs citus žurnālistus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ENRIQUE CASTRO / AFP

Meksikā ir aizturēti seši aizdomās turētie par žurnālista slepkavību, tai skaitā trīs citi žurnālisti, trešdien paziņoja prokurori.

63 gadus vecais žurnālists Karloss Domingess-Rodrigess janvārī tika nodurts, kad viņa automobilis apstājās pie luksofora Tamaulipasas štata Nuevolaredo pilsētā.

Slepkavība ir saistīta ar Rodrigesa darbību žurnālistikā, preses konferencē paziņoja prokurori Rikardo Sančess un Irvings Barrioss. Viņi izslēdza iespēju, ka tajā būtu iesaistīta organizētā noziedzība.

Rodrigesa dēls Carlos Domingess-Ramiress pastāstīja radiostacijai «Radio Formula», ka starp aizturētajiem ir bijušā Nuevolaredo mēra ģimenes loceklis.

«Tā bija nodevība, tas bija plānots,» sacīja Ramiress, piebilstot, ka viņa tēvs tika aizvilināts uz vietu, kur slepkavas sāka viņam sekot.

Rodrigess strādāja vietējā laikrakstā «El Diario de Nuevo Laredo» un rakstīja sleju portālam «Horizonte de Matamoros». Viņam bija ienaidnieki starp žurnālistiem un politiķiem, teica Ramiress.

Meksikā no šī gada sākuma ir nogalināti trīs žurnālisti. Meksika bija žurnālistiem bīstamākā valsts pērn, kad tur tika nogalināti vismaz 14 no viņiem, liecina Starptautiskā preses institūta dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu