Tramps nomaina veterānu lietu ministru

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Reuters/Scnapix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien atcēla no amata veterānu lietu ministru Deividu Šulkinu un izvirzīja šim amatam Baltā nama ārstu Roniju Džeksonu. Tramps tviterī paziņoja par veterānu lietu ministra nomaiņu, kas bija gaidāma jau vairākas nedēļas, un pateicās Šulkinam par viņa kalpošanu valstij un kara veterāniem.

Tramps paziņoja, ka līdz Džeksona apstiprināšanai Senātā veterānu lietu ministra pienākumus pildīs Roberts Vailks.

Karaflotes admirālis un Baltā nama ārsts Džeksons nonāca mediju uzmanības lokā janvārī, kad viņš veica pirmās Trampa medicīniskās pārbaudes kopš stāšanās prezidenta amatā un pēc tām paziņoja, ka Tramps ir fiziski vesels un «nav nekādu pazīmju, ka viņam būtu kādas izziņas problēmas».

Tramps 2017.gada 11.janvārī izvirzīja ārstu un politiķi Šulkinu veterānu lietu ministra amatam, un 13.februārī Senāts viņu apstiprināja šajā amatā. Pirms tam Šulkins bija veterānu lietu ministra vietnieks no 2015.gada jūlija.

58 gadus vecais Šulkins bija vienīgais Obamas administrācijas pārstāvis, kas bija palicis Trampa ministru kabinetā. Viņš zaudēja Trampa atbalstu, kad presē tika publicētas negatīvas ziņas par Veterānu lietu ministriju.

Tramps šomēnes nomainīja arī valsts sekretāru Reksu Tilersonu, ieceļot šajā amatā CIP direktoru Maiku Pompeo, un prezidenta padomnieku nacionālās drošības jautājumos Herbertu Makmāsteru, izraugoties šim amatam bijušo ASV vēstnieku ANO Džonu Boltonu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu