Mediji: Vēlētāju aktivitāte Ēģiptes prezidenta vēlēšanās bijusi zema

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ēģiptes prezidenta vēlēšanās, kas ilga trīs dienas un noslēdzās trešdien, vēlētāju aktivitāte bijusi zema, novērojuši mediji. Vēlēšanas, kurās jau iepriekš droša uzvara faktiski bija garantēta līdzšinējam prezidentam Abdelfataham as Sisi, sākās pirmdien un noslēdzās trešdien.

Vēlēšanu oficiālie rezultāti gaidāmi 2.aprīlī un oficiāli dati par vēlētāju aktivitāti nav publicēti. Taču mediji novērojuši, ka vēlētāju aktivitāte bijusi zema.

Sisi vienīgais konkurents vēlēšanās bija mazpazīstams politiķis Musa Mustafa. Potenciāli nopietni konkurenti izstājās no vēlēšanu cīņas vai arī viņiem tika aizliegts kandidēt.

Opozīcija aicināja boikotēt vēlēšanas, uzskatot tās par farsu. Savukārt Sisi mudināja balsot, solot godīgas vēlēšanas.

Sisi pirmo reizi tika ievēlēts par prezidentu 2014.gadā, iegūstot gandrīz 97% balsu. Gadu pirms tam viņš, būdams armijas pavēlnieks, gāza prezidentu islāmistu Mohamedu Mursi.

Ēģiptes premjerministrs Šarifs Ismails otrdien aicināja vēlētājus balsot, sakot, ka tas pilsoņu nacionālais pienākums.

Vēlēšanu komisija savukārt draudēja piemērot 500 Ēģiptes mārciņu (aptuveni 24 eiro) lielu sodanaudu vēlētājiem, kuri nedosies balsot, un trešdien pagarināja balsošanu par stundu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu