Sākotnējie rezultāti: Ēģiptes prezidenta vēlēšanās ar 92% balsu uzvarējis Sisi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Ēģiptes prezidenta vēlēšanās ar 92% balsu uzvarējis līdzšinējais valsts galva Abdelfatahs as Sisi, atsaucoties uz sākotnējiem vēlēšanu rezultātiem, ziņo Ēģiptes oficiālie mediji. Vēlēšanās, kurās Sisi reālu konkurentu nebija, aktivitāte bija zema.

Ziņu aģentūra MENA un laikraksti «Al Ahram» un «Akhbar el-Youm» vēsta, ka vēlēšanās, kas ilga no pirmdienas līdz trešdienai, nobalsojuši 23 miljoni no 60 miljoniem reģistrēto vēlētāju jeb 40%.

«Al Ahram» ziņo, ka papildus 23 miljoniem vēlētāju, kuri nobalsoja, vēl divi miljoni vēlētāju sabojājuši savus biļetenus, ierakstot tajos politiķu vārdus, kuri nebija kandidātu sarakstā.

Sisi vienīgais konkurents vēlēšanās bija mazpazīstams politiķis Musa Mustafa. Potenciāli nopietnie konkurenti izstājās no vēlēšanu cīņas vai arī viņiem tika aizliegts kandidēt.

Sisi pirmo reizi tika ievēlēts par prezidentu 2014.gadā, iegūstot gandrīz 97% balsu. Gadu pirms tam viņš, būdams armijas pavēlnieks, gāza prezidentu islāmistu Mohamedu Mursi.

2014.gadā vēlēšanu aktivitāte sasniedza 47%.

Šogad Sisi cerēja uz lielāku nobalsojušo skaitu. Vēlēšanu komisija pat draudēja piemērot 500 Ēģiptes mārciņu (aptuveni 24 eiro) lielu sodanaudu vēlētājiem, kuri nedosies balsot.

Neskatoties uz šiem varasiestāžu «pamudinājumiem», vēlētāju aktivitāte sasniegusi tikai 40%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu