Vācija gatavojas atvērt pirmo centru atraidīto patvēruma meklētāju izmitināšanai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācija gatavojas līdz gada beigām atvērt pirmo centru, kurā līdz deportēšanai tiks izmitināti noraidītie patvēruma meklētāji, ceturtdien paziņojusi Iekšlietu ministrija. Ministrija informēja, ka jaunā centra atvēršana ir augstākā prioritāte.

Vācijas iekšlietu ministru amatu jaunajā valdībā ieņem Horsts Zēhofers, kurš pārstāv kancleres Angelas Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) Bavārijas sabiedrotos - Kristīgi sociālo savienību (CSU). Viņš solījis paātrināt noraidīto patvēruma meklētāju deportēšanu.

Vācijas valdība atvērusi vairākus centrus, kur uz laiku uzturas patvēruma meklētāji, kas tikko ieradušies Vācijā, un valdība arī veikusi vairākas operācijas, lai piespiedu kārtā nosūtītu noraidītos patvēruma meklētājus atpakaļ uz to izcelsmes valstīm.

Taču Vācijā pašreiz ir tikai trīs centri, kuros migranti var tikt izvietoti, kamēr gaida deportēšanu.

Iekšlietu ministrija paredzējusi, ka par jauno centru atbildēs federālā policija. Plānots, ka visi patvēruma meklētāji sākotnēji tiks nosūtīti uz šādiem centriem, un tie, kam ir pamats cerēt uz patvēruma piešķiršanu, dosies tālāk, bet tie, kuru lūgumi pēc patvēruma, visticamāk, tiks noraidīti, paliks centrā līdz deportēšanai.

Taču federālā policija nevēlas uzņemties atbildību par jauno centru, apgalvojot, ka tās darbinieki jau tā ir pārslogoti.

«Sargāt un rūpēties par cilvēkiem, kuri tiks izraidīti no valsts, nav policijas darbs,» uzskata policistu arodbiedrības vadītājs Jergs Radeks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu