Cambridge Analytica rīcībā bijuši 87 miljonu Facebook lietotāju dati

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzņēmums «Facebook» paziņojis, ka politisko konsultāciju aģentūras «Cambridge Analytica» rīcībā varētu būt nonākuši 87 miljonu lietotāju dati, ziņo raidorganizācija «BBC».

Papildināta visa ziņa

Iepriekš izskanējis, ka noplūduši 50 miljonu lietotāju dati.

Tāpat sociālais tīkls paziņojis, ka daļa datu ir ievākti no lietotājiem ārpus ASV.

Šos datus bloga ierakstā atklāja «Facebook» tehnoloģiju nodaļas vadītājs Maiks Šrēfers.

«Mēs uzskatām, ka kopumā līdz 87 miljoniem cilvēku - pārsvarā ASV - «Facebook» informācija neatbilstošā veidā nodota «Cambridge Analytica»,» viņš atzina.

Informācija tika publicēta dažas stundas pēc tam, kad ASV Iekšējās tirdzniecības komiteja paziņoja, ka «Facebook» vadītājs Marks Cukerbergs tai sniegs liecību 11. aprīlī.

Maika Šrēfera paziņojums

Jau ziņots, ka «Facebook» vadība apturēja Lielbritānijas datu analīzes firmas «Cambridge Analytica» kontu pēc klajā nākušām ziņām, ka šī firma, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa ASV prezidenta vēlēšanu kampaņa, var būt izmantojusi ASV vēlētāju «Facebook» profilu informāciju bez viņu atļaujas.

ASV Federālā tirdzniecības komisija paziņoja, ka ir stingri apņēmusies izmantot visus tās rīcībā esošos instrumentus, lai aizsargātu patērētāju privātās dzīves neaizskaramību.

«Facebook» vadītājs Marks Cukerbergs publicēja Lielbritānijas un ASV laikrakstos atvainošanos, atzīstot, ka «Facebook» pienākums ir aizsargāt sociālā tīkla lietotāju privātumu.

«Mums ir pienākums aizsargāt jūsu informāciju. Ja mēs to nespējam, mēs to neesam pelnījuši,» paziņoja Cukerbergs.

ASV Senāta Tieslietu komitejas priekšsēdētājs ir uzaicinājis Cukerbergu sniegt liecību. Cukerbergs tiks izjautāts par ««Facebook» agrāko un nākotnes politiku attiecībā uz lietotāju datu aizsardzību», teikts komitejas paziņojumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu