Laikraksts: Lielbritānija noskaidrojusi Solsberi izmantotā «Novičok» ražošanas vietu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas drošības dienesti uzskata, ka ir identificējuši slepenās Krievijas laboratorijas atrašanās vietu, kur tika izgatavota 4.martā uzbrukumā Solsberi izmantotā nervus paralizējošā viela «Novičok», uzzinājis laikraksts «The Times».

Ministri un drošības amatpersonas spējušas identificēt ķīmiskās vielas izcelsmes vietu nākamajās dienās pēc uzbrukuma Solsberi Krievijas bijušajam dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, izmantojot zinātnisko analīzi un operatīvo informāciju, teikuši avoti drošības struktūrās.

Kā noprotams, Lielbritānija zinājusi par objektu, kur viela «Novičok» tika ražota, vēl pirms 4.marta uzbrukuma.

Avots valdībā piebilda: «Mēs lielā mērā jau līdz pirmajai [valdības krīzes komitejas] «Cobra» sanāksmei zinājām, ka tā, visticamāk, nākusi no Krievijas.»

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons parlamentā skaidroja, ka Krievija uzbrukumu sarīkojusi, lai iebiedētu potenciālos pārbēdzējus, kā arī mobilizētu elektorātu pirms prezidenta vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu