Filipīnu prezidents skubina Eiropu uzņemt Mjanmas rohindžu bēgļus

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scnapix

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte ceturtdien apliecināja gatavību savā valstī uzņemt Mjanmas rohindžu musulmaņu bēgļus, kā arī skubināja rohinidžu bēgļu uzņemšanā iesaistīties Eiropu.

Runā zemnieku auditorijas priekša, kurā viņš pieskārās plašam tēmu lokam, Duterte pauda nosodījumu starptautiskās sabiedrības nespējai atrisināt Mjanmas rohindžu krīzi.

«Viņi pat nespēj atrisināt rohindžu [krīzi],» sacīja prezidents. «Tagad tas ir genocīds, ja es varu tā teikt.»

«Man tiešām ir žēl šo cilvēku,» viņš piebilda, «Es vēlos uzņemt bēgļus, rohindžus. Jā, es to darīšu. Bet mums viņi ir jāsadala ar Eiropu,» piebilda Duterte.

Rohindži sāka masveidā bēgt no Mjanmas, kad armija 25.augustā Rakhainas pavalstī uzsāka kampaņu pret rohindžu musulmaņu nemierniekiem.

Mjanmas bruņoto spēku virspavēlnieks vecākais ģenerālis Mins Auns Hlains vēl novembrī noraidīja apsūdzības, ka viņa vadītā armija būtu vainojama etniskajā tīrīšanā, un norādīja, ka mediji pārspīlē Mjanmu pametušo rohindžu bēgļu skaitu.

Atbilstoši jaunākajām aplēsēm no Mjanmas uz Bangladešu devušies teju 700 000 rohindžu bēgļu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu