Ārsti paziņo, ka Skripaļa veselības stāvoklis vairs nav kritisks

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa veselības stāvoklis «strauji uzlabojas» un vairs nav kritisks, ziņo britu raidorganizācija BBC. 66 gadus vecais Skripaļs un viņa 33 gadus vecā meita Jūlija atrodas slimnīcā kopš 4.marta, kad viņi Anglijas pilsētā Solsberi piedzīvoja uzbrukumu ar nervus paralizējošu vielu.

Par Sergeja Skripaļa veselības stāvokļa uzlabošanos paziņojuši Solsberi slimnīcas mediķi.

«Viņa veselība ārstēšanas rezultātā uzlabojas, tā strauji uzlabojas un viņš vairs nav kritiskā stāvoklī,» paziņoja slimnīcas medicīniskā direktore Kristīna Blanšarda.

Šonedēļ tika ziņots, ka Jūlijas Skripaļas veselība strauji uzlabojusies. Viņa ar britu policijas starpniecību izplatīja paziņojumu, ka ar katru dienu atgūstot spēkus.

«Es pamodos pirms vairāk nekā nedēļas, un var ar prieku teikt, ka mans spēks pieaug ar katru dienu. Es esmu pateicīga par interesi par mani un daudzajiem laba vēlējumiem, kurus es esmu saņēmusi. Man par atlabšanu ir jāpateicas daudziem cilvēkiem, un es īpaši gribētu pieminēt Solsberi iedzīvotājus, kuri palīdzēja, kad mēs ar tēvu bijām bezsamaņā. Tāpat gribu pateikties Solsberi rajona slimnīcas personālam par viņu rūpēm un profesionālismu,» teikts paziņojumā.

«Esmu pārliecināta, ka jūs visi atzīstat, ka visa situācija ir nedaudz dezorientējoša, un es ceru, ka jūs cienīsiet manu un manas ģimenes privātumu manas atlabšanas procesā,» norādīts paziņojumā.

Lielbritānija uzbrukumā vaino Krieviju. Incidents izraisījis diplomātisko krīzi, kuras rezultātā apmēram 20 valstis izraidījušas Krievijas diplomātus.

Solsberi incidents atsauc atmiņā Kremļa kritiķa Aleksandra Ļitviņenko noindēšanu ar radioaktīvo poloniju 2006.gadā Londonā. Ļitviņenko 2006.gada 1.novembrī viesnīcā Londonā 43 gadu vecumā tika nāvējoši saindēts ar tēju, kurai bija pievienots radioaktīvais polonijs 210, un mira 2006.gada 23.novembrī.

Lielbritānijas izmeklēšanas komisijas 2016.gada publicētajā ziņojumā Ļitviņenko slepkavības lietā teikts, ka viņa slepkavību, iespējams, apstiprināja Vladimirs Putins. Pēc izmeklēšanas rezultātu publicēšanas Lielbritānija izraidīja četrus krievu diplomātus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu