Krievijas vēstniecība: ASV jaunās sankcijas ir vērstas pret Krievijas tautu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunās sankcijas, ko Savienotās Valstis piemērojušas septiņiem tā dēvētajiem Krievijas oligarhiem, 12 viņu kontrolētiem uzņēmumiem un 17 augsta ranga valdības amatpersonām, patiesībās ir vērstas pret Krievijas tautu, piektdien paziņojusi Krievijas vēstniecība ASV.

«Mums tiek teikts, ka šie pasākumi nav vērsti pret Krievijas tautu, bet tie ir,» sociālajā tīklā «Facebook» paziņojusi vēstniecība, nodēvējot šīs sankcijas par jaunu triecienu Krievijas un ASV attiecībām.

«Ar šīm sankcijām mēs redzam Savienoto Valstu vēlmi sašķelt Krievijas sabiedrību. Bet tās nedarbosies. Ārēja spiediena apstākļos valsts vienmēr izrādījusi atbalstu savam līderim,» teikts vēstniecības paziņojumā.

Krievijas Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins sacīja, ka sankciju mērķis ir novājināt Krieviju un tās ekonomiku. Viņa vietnieks Pjotrs Tolstojs prognozēja, ka sankcijas pasliktinās ASV un Krievijas attiecības, kas jau tā nav pārāk labas.

Valstij piederošā enerģētikas giganta «Gazprom» vadītājs Aleksejs Millers, kuram piemērotas sankcijas, izteicās, ka viņa iekļaušana «melnajā sarakstā» nozīmējot, ka viņš visu darot pareizi.

Sankcijas paredz jebkādu tām pakļauto fizisko un juridisko personu ASV jurisdikcijā esošo īpašumu iesaldēšanu, kā arī aizliedz Savienoto Valstu jurisdikcijā esošajām fiziskajām un juridiskajām personām iesaistīties jebkādos darījumos ar sankciju sarakstā minētajiem cilvēkiem un uzņēmumiem.

ASV valdība paziņojusi, ka tiks izdotas vadlīnijas, kā amerikāņiem, kuriem šobrīd ir kādas darījumu attiecības ar sankcijām pakļautajām personām, atbrīvoties no šīm saistībām.

Saskaņā ar Baltā nama pārstāvja teikto pēc piektdienas sankciju saraksta izziņošanas to Krievijas fizisko un juridisko personu skaits, pret kurām sankcijas vērsusi prezidenta Donalda Trampa administrācija, sasniedzis 189.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu