Tramps nosoda «dzīvnieku Asadu» par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MANDEL NGAN / AFP

ASV prezidents Donalds Tramps svētdien paziņojis, ka par ķīmisko uzbrukumu Sīrijā būs jāmaksā augsta cena, un nodēvēja Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu par dzīvnieku.

«Prezidents [Vladimirs] Putins, Krievija un Irāna ir atbildīgas par tā dzīvnieka Asada atbalstīšanu. Būs jāmaksā augsta cena,» tviterī paziņoja Tramps, komentējot ziņas par iespējamo ķīmisko uzbrukumu Sīrijā.

Palīdzības organizācijas paziņojušas, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus, un uzbrukumā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

«Daudzi miruši, tostarp sievietes un bērni,» tviterī paziņoja Tramps, piebilstot, ka šo teritoriju ielenkusi Sīrijas armija, to pilnībā nošķirot no ārpasaules.

Trams arī paziņoja, ka gadījumā, ja viņa priekštecis ASV prezidenta amatā Baraks Obama «būtu pārkāpis savu nosprausto sarkano līniju», Sīrijas krīze jau būtu beigusies un «dzīvnieks Asads būtu vēsture».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu