Indijā pazudušās latvietes māsa: «Bez viņas prom nebraukšu»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Indijā pazudušās Latvijas pilsones Līgas Skromanes māsa Ilze Skromane intervijā Īrijas medijiem sacījusi, ka mājās atgriezīsies tikai tad, kad māsa būs atrasta. Latviete, kura vairākus gadus dzīvojusi Īrijā, 14.martā izgāja no ajūrvēdas centra Keralā un joprojām nav atrasta.

«Bez viņas prom nebraukšu,» Ilze Skromane teica laikrakstam «Irish Sunday Mirror».

«Kopš viņas pazušanas ir pagājušas trīs nedēļas un piecas dienas, bet mēs nepārstāsim viņu meklēt,» viņa norāda. «Pirmajās dienās policija lietu neuztvēra nopietni un neveica pienācīgu meklēšanu, bet desmitajā dienā tika izveidota speciāla izmeklētāju komanda.»

Jau ziņots, ka Indijas dienvidos, Keralas štatā, 14.martā pazudusi 33 gadus vecā Latvijas pilsone Līga Skromane, kas tur bija ieradusies kopā ar māsu Ilzi Skromani, lai ārstētos pēc tradicionālajām ajūrvēdas metodēm. Līga Skromane, kas cieš no smagas depresijas, atstājusi ajūrvēdas centru Pothenkodes ciematā. Kāds autorikšas vadītājs pastāstījis policijai, ka viņš aizvedis Līgu uz netālo Kovalamas kūrortu, taču arī tur policija nav spējusi Līgu atrast.

Sieviete ap plkst. 11.30 jūras krastā runājusi ar diviem cilvēkiem, bet pēc tam vairs neesot redzēta. «Viņu redzēja ierodamies, viņu redzēja staigājam pa pludmali, bet neviens neredzēja viņu aizejam,» stāsta māsa. «Pludmalē ir daudz cilvēku jau no agra rīta. Tur ir daudz tūristu. Ir cilvēki, kas tirgo kokosriekstu ūdeni. Tā nav klusa pludmale.»

Foto: facebook

Lai arī Līga cieš no depresijas, māsa uzskata, ka viņa nebija tādā stāvoklī, lai nodarītu sev pāri. Ilze Skromane stāsta, ka māsa cīnījusies ar bezmiegu, kas pastiprinājis viņas problēmas, taču kopš ierašanās Indijā esot labi gulējusi un viņas stāvoklis uzlabojies.

«Es neatgriezīšos Īrijā bez māsas,» sacīja Ilze Skromane. «Mūsu vecākiem Latvijā ir ļoti grūti. Vissmagākā ir neziņa, bet es ar viņiem runāju katru dienu. Es ticu, ka tad, ja turpināsim meklēt, mēs kaut ko atradīsim.»

Līgas Skromanes ģimene iepriekš izteikusi pieņēmumu, ka sieviete varētu būt nolaupīta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu