Irāna brīdina Trampu, ka tā varētu izstāties no Kodolieroču neizplatīšanas līguma

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Irāna varētu izstāties no Kodolieroču neizplatīšanas līguma, ja ASV prezidents atteiksies no pasaules lielvaru un Irānas starpā 2015.gadā noslēgtā līguma par Teherānas kodolprogrammas ierobežošanu, otrdien pavēstīja Irānas Nacionālās drošības padomes sekretārs Ali Šamhani.

Tramps sacījis - ja Eiropas sabiedrotie līdz 12.maijam neizlabos «šausmīgos trūkumus», kā viņš tos nodēvēja, tad viņš atjaunos ekonomiskās sankcijas pret Irānu, kas līgumam būtu smags trieciens.

Pārējās līgumu parakstījušās puses - Krievija, Ķīna, Vācija, Lielbritānija un Francija - apliecinājušas, ka vēlas līgumu saglabāt.

Irānas valsts televīzijas pārraidītā preses konferencē Šamhani sacīja, ka Irānas Kodolenerģijas organizācija ir gatava dažiem «pārsteidzošiem pasākumiem», ja kodolvienošanās tiks lauzta.

Vaicāts, vai Irāna varētu izstāties no Kodolieroču neizplatīšanas līguma, Šamhani sacīja, ka tā ir «viena no trim iespējām, kuru mēs apsveram».

Irāna kopš 1970.gada ir šī līguma dalībvalsts kā valsts, kurai nav kodolieroču.

Teherāna brīdinājusi, ka tā aktivizēs savu kodolprogrammu, ja ar lielvarām noslēgtā vienošanās izjuks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu