Tramps: Tikšanās ar Kimu Čenunu notiks «maijā vai jūnija sākumā»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MICHAEL REYNOLDS / EPA

ASV prezidents Donalds Tramps pirmdien paziņoja, ka plāno satikties ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu nākammēnes vai jūnija sākumā.

Runājot Baltajā namā, Tramps pauda cerību, ka abu valstu attiecības, ko pusgadsimta garumā aizēnojis karš, naids un bruņošanās sacensības, iespējams ievirzīt draudzīgākā gultnē.

Tramps žurnālistiem pirms kabineta sēdes sacīja, ka samits «varētu notikt maijā vai jūnija sākumā».

«Es uzskatu, ka no abām pusēm tiks izrādīt liela cieņa un, cerams, tiks noslēgta vienošanās par kodolatbruņošanos,» viņš sacīja.

«Cerams, ka tās būs attiecības, kas būs krietni savādākas, nekā tās ir bijušas daudzus, daudzus gadus.»

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmējušas zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli.

Kims Čenuns nesenās vizītes gaitā Pekinā apliecināja Ķīnas prezidentam Sji Dziņpinam, ka ir gatavs samitam ar Dienvidkorejas prezidentu Munu Džēinu, kā arī ar ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Dienvidkoreja februārī pēc sarunām ar Kimu Čenunu Phenjanā paziņoja, ka viņš apsvērtu atteikšanos no kodolieročiem apmaiņā pret ASV drošības garantijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu