Lielbritānijas pedofilu «mednieki» lepojas ar panākumiem; policija norāda uz ēnas pusēm

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Vairākas aktīvistu grupas Lielbritānijā, kas nodarbojas ar pedofilu «medībām», lepojas ar savu ieguldījumu cīņā pret bērnu seksuālu izmantošanu. Aktīvistu grupas tādējādi ignorē policijas aicinājumus pārtraukt šīs aktivitātes, kas rada nevajadzīgus riskus un reizēm ietver arī kriminālas darbības, vēsta Lielbritānijas medijs «The Telegraph».

Pedofilu «mednieki» uzsver, ka viņu rīcība esot palīdzējusi panākt apsūdzību izvirzīšanu 150 cilvēkiem.

Šo aktīvistu grupu stratēģija ir vienkārša - «mednieki» sociālajos tīklos uzdodas par bērniem un gaida, kad ar viņiem sazināsies kāds pieaugušais, kas varētu būt potenciālais pedofils.

Gadījumā, kad seksuālais plēsoņa ar «bērnu» ir sazinājies, «mednieki» noskaidro viņa dzīves vai darba vietu un dodas uz konfrontāciju, nereti tās norisi tiešraidē atspoguļojot sociālajos tīklos.

Lielbritānijas policija gan aicina pedofilu «medniekus» tādu rīcību izbeigt, paužot viedokli, ka šīs aktivitātes ietver nevajadzīgus riskus un bieži vien ir neadekvātas.

Norfolkas policijas pārstāvis Saimons Beilijs, kurš arī vada Lielbritānijas policijas priekšnieku padomi bērnu aizsardzības jautājumos, uzsver, ka no aptuveni 1000 šādām aktīvistu īstenotām «medībām» vien 15% ir noslēgušās ar reālu apsūdzību izvirzīšanu.

Tāpat Beilijs uzsver, ka pedofilu ķērāju izdarības nereti ir aizsegs citām darbībām, kas ietver arī kriminālpārkāpumus, tostarp izspiešanu un šantāžu.

Saskaņā ar Beilija pieredzi, bērnu un viņu ģimeņu intereses šiem grupējumiem bieži vien ir vienaldzīgas.

«Viņu taktika bieži vien ir nepiemērota. Man ir zināms par vienu gadījumu, kad aktīvisti kā ēsmu izmantoja paši savu meitu, kurai bija 13 vai 14 gadi,» viņš piebilst.

Beilijs nenoliedz, ka pēdējā laikā ir tendence palielināties tādu gadījumu skaitam, kad apsūdzības seksuālos noziegumos pret bērniem tiek izvirzītas, pateicoties aktīvistu darbībām un savāktajiem pierādījumiem, tomēr šāda statistika esot jāskata plašākā kontekstā.

Viņš norāda, ka Lielbritānijā par bērnu pornogrāfijas materiālu aplūkošanu un izplatīšanu, kā arī par nepiedienīgu komunikāciju ar bērniem internetā katru mēnesi tiek aizturēti vidēji 450 cilvēki.

«Mēs [policija] katru mēnesi pasargājam 700 bērnus. Kad jūs aplūkojat šo aktīvistu grupu sasniegumus, tā ir tikai ļoti neliela daļa. Viņi [pedofilu «mednieki»] uzņemas nevajadzīgu risku, viņi potenciāli pakļauj riskam bērnus un apgrūtina mūsu darbu (..) Viņiem vienkārši būtu jāļauj mums pildīt savus pienākumus,» uzsver Beilijs.

Viņš arī vērsa uzmanību uz sociālo tīklu lomu šajā situācijā – sociālie tīkli ir veicinājuši dažādu aktīvistu grupu izplatību, bet tajā pašā laikā sociālo tīklu uzņēmumi pievērš pārāk mazu uzmanību šādu grupu uzraudzīšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu