Meja ir gatava apstiprināt militāro triecienu Sīrijai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Alex McNaughton / Sputnik

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja ir gatava dot rīkojumu bruņotajiem spēkiem piedalīties militārajā akcijā pret Sīriju, tādējādi sodot Damasku par iespējamo ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem, trešdien ziņo sabiedriskā raidorganizācija BBC.

Neminot savus avotus, BBC vēsta, ka Meja varētu apstiprināt militāro operāciju bez parlamenta piekrišanas, jo viņa dotu priekšroku ātrai reakcijai.

Mejas pārstāvis atteicies komentēt šīs ziņas.

Iepriekš Meja izteicās, ka visi pierādījumi liecina par Sīrijas varasiestāžu atbildību par pagājušajā nedēļā notikušo ķīmisko uzbrukumu vienam no nemiernieku anklāviem, uzsverot, ka šādi uzbrukumi nedrīkst palikt nesodīti.

Tikmēr opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins paziņojis, ka par iespējamo militāro operāciju jālemj parlamentam.

Kā ziņots, ASV un Francija brīdinājušas, ka tās varētu reaģēt ar militāru spēku uz iespējamo ķīmisko ieroču pielietošanu pret nemierniekiem.

Sīrijas aktīvistu un palīdzības organizācijas «Baltās ķiveres» un UOSSM sestdien paziņoja, ka Sīrijas valdības spēki uzbrukumā nemiernieku kontrolētajai teritorijai Austrumgutā, netālu no Damaskas, izmantojuši ķīmiskos ieročus un Dumas pilsētā dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu