Jūlija Skripaļa: Neviens nerunā ne manā, ne tēva vietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Jūlija Skripaļa noraidījusi Krievijas vēstniecības Lielbritānijā prasību pēc pierādījumiem, ka 33 gadus vecā sieviete pēc izrakstīšanas no slimnīcas «rīkojas pēc savas brīvas gribas». Skripaļa ar britu policijas starpniecību izplatītā paziņojumā sacīja, ka vēl neesot gana spēcīga, lai sniegtu interviju medijiem, taču «neviens nerunā ne manā, ne mana tēva vietā», ziņo raidorganizācija BBC.

Jūlija Skripaļa pirmdien pameta Solsberi slimnīcu. Vairāk nekā mēnesi pirms tam, 4.martā, bijušo Krievijas dubultaģentu Sergeju Skripaļu un viņa meitu Jūliju atrada saļimušus uz soliņa Anglijas pilsētā. Viņi bija saindētu ar spēcīgo nervu indi «Novičok», kas Aukstā kara gados tika izstrādāta Padomju Savienībā.

Sergejs Skripaļs joprojām atrodas slimnīcā. Viņš «joprojām ir smagi slims», norāda meita.

Jaunākajā paziņojumā Jūlija Skripaļa norāda, ka tagad dzīvojot «pilnīgi citādu dzīvi nekā parasto dzīvi, ko pametu pirms nedaudz vairāk kā mēneša». «Man ir pieejami speciāli apmācīti policisti, kuri palīdz par mani rūpēties un izskaidro veiktos izmeklēšanas procesus,» viņa sacīja.

Jūlijas māsīca Viktorija Skripaļa
Jūlijas māsīca Viktorija Skripaļa Foto: Reuters/Scanpix

«Mums steidzami nepieciešami pierādījumi, ka tas, kas ar viņu tiek darīts, notiek pēc viņas brīvas gribas,» pēc Jūlijas Skripaļas izrakstīšanas no slimnīcas paziņoja Krievijas vēstniecība Londonā.

«Man ir pieeja draugiem un ģimenei, un man darīja zināmu par maniem īpašajiem kontaktiem Krievijas vēstniecībā, kuri piedāvājuši palīdzēt jebkurā iespējamajā veidā,» jaunākajā paziņojumā saka Skripaļa. «Pagaidām es negribu izmantot viņu pakalpojumus, taču gadījumā, ja pārdomāšu, es zinu, kā ar viņiem sazināties.»

Pēc Jūlijas Skripaļas izrakstīšanas no slimnīcas viņas māsīca Viktorija Krievijas medijiem stāstīja, ka Skripaļi grasoties lūgt politisko patvērumu, taču nezināja, kurā valstī. Jūlija Skripaļa jaunākajā paziņojumā uzsvēra, ka Viktorijas Skripaļas «viedoklis un izdarītie pieņēmumi nav ne mani, ne mana tēva».

«Es vēl neesmu pietiekami stipra, lai sniegtu pilna apjoma interviju medijiem, taču ceru, ka kādu dienu tāda būšu. Līdz tam laikam vēlos uzsvērt, lai neviens nerunā ne manā, ne mana tēva vārdā, to darīsim mēs paši,» policijas izplatītajā paziņojumā saka Skripaļa.

«Es pateicos māsīcai Viktorijai, ka viņa satraucas par mums, taču lūdzu viņu mani neapciemot un pašlaik nemēģināt ar mums sazināties.»

Lielbritānija pie Solsberi incidenta vaino Krieviju. Notikušais izraisījis diplomātisku krīzi, apmēram 20 valstīm izraidot Krievijas diplomātus, tādā veidā solidarizējoties ar Lielbritāniju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu