Aviokompānijas novirza virs Sīrijas plānotos lidojumus

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flightradar

Kamēr ASV un lielākās rietumvalstis apsver atbildes soļus uz ziņām par pagājušonedēļ notikušu ķīmisko uzbrukumu Sīrijā, kurā tiek vainots Bašara al Asada režīms, aviokompānijas novirzījušas lidojumus, ko bija plānots veikt pār kara plosīto valsti, vēsta «The New York Times».

Eiropas Aviācijas drošības aģentūra (EASA) otrdien izplatīja brīdinājumu par iespējamiem uzlidojumiem Sīrijai. «Plānojot lidojumus, jāņem vērā iespējamie gaisa uzlidojumi Sīrijai,» norādīja aģentūra, brīdinot par iespējamu spārnoto raķešu un no gaisa palaistu raķešu izmantošanu, kā arī sakaru traucējumiem. Brīdinājumu izplatīja organizācija «Eurocontrol», kas kontrolē Eiropas gaisa satiksmi.

Brīdinājumam bija ieteikuma raksturs, taču daudzas aviokompānijas nolēma neriskēt. Ceturtdien virs Sīrijas tikpat kā nekursēja komerciālās lidmašīnas, radot «caurumu» reģiona gaisa satiksmē, kas parasti ir aktīva.

Lidojumus novirzīja aviosabiedrības «Air France» un «EasyJet», ziņo aģentūra «Reuters». «Lufthansa» pārstāvis informēja, ka visas tās sastāvā esošās aviokompānijas «jau kādu laiku izvairās no gaisa telpas daļas, par ko tika izdots brīdinājums, tai skaitā virs Sīrijas».

«British Airways» atteicās sniegt komentāru.

Ar Federālās aviācijas administrācijas lēmumu ASV lidsabiedrībām pagājušogad tika aizliegts veikt lidojumus virs Sīrijas.

«Kuwait Airways» ceturtdien tviterī paziņoja, ka neveiks lidojumus uz Libānas galvaspilsētu Beirūtu un izvairīsies no gaisa telpas ap Libānu, kurā ietilpst arī Sīrija.

Libānas aviokompānija «Middle East Airlines» trešdien izziņoja vairāku lidojumu pārcelšanu līdz piektdienas vakaram. «Piesardzības vārdā, ņemot vērā pēdējā laika situāciju ASV un Sīrijas starpā,» tā skaidroja lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu