Horvātijas parlaments ratificē Stambulas konvenciju

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Neskatoties uz labējo organizāciju un katoļu baznīcas pretestību, Horvātijas parlaments piektdien ratificējis Stambulas konvenciju. Parlamentā «par» konvenciju balsoja 110 deputāti, bet «pret» balsoja 30.

Ratifikācijas pretinieki apgalvoja, ka konvencija, kuras mērķis ir novērst vardarbību pret sievietēm, pavērs durvis viendzimuma laulību legalizēšanai.

Tūkstošiem cilvēku ceturtdien bija sapulcējušies Splitā, Adrijas jūras piekrastē, lai protestētu pret konvencijas ratifikāciju.

Eiropas Padomes Stambulas konvenciju parakstījušas 46 valstis, tostarp arī Horvātija. Taču līdz šim to bija ratificējušas tikai 27 valstis.

Visas trīs Baltijas valstis ir parakstījušas konvenciju, bet ratificējusi to ir tikai Igaunija.

Februārī par atteikšanos ratificēt Stambulas konvenciju paziņoja Slovākija, bet divas nedēļas iepriekš konvenciju noraidīja arī Bulgārija, kas šobrīd pilda Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts pienākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu