Pasliktinājies bijušās ASV pirmās lēdijas Barbaras Bušas veselības stāvoklis

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Bijušās ASV pirmās lēdijas Barbaras Bušas veselības stāvoklis pasliktinās, un viņa nolēmusi atteikties no papildu ārstēšanas, svētdien paziņojis viņas ģimenes pārstāvis.

«Pēc nesenajām vairākām hospitalizācijām un pēc konsultēšanās ar ģimeni un ārstiem 92 gadus vecā Buša nolēmusi nelūgt papildu ārstēšanu, tā vietā koncentrējoties uz tādu aprūpi, kas ļauj viņai justies labāk,» sacīts paziņojumā.

Tajā nav konkrētāk minēts, kādas ir Bušas veselības problēmas, taču ir zināms, ka viņa cieš no Greivsa slimības, kam raksturīga vairogdziedzera pastiprināta darbība un hormonu izdalīšana. Tas rada paātrinātu sirdsdarbību, roku trīcēšanu un uzbudināmības sajūtu.

Barbara Buša bija ASV pirmā lēdija no 1989. līdz 1993.gadam, kad viņas vīrs Džordžs Bušs vecākais, kuram pašlaik ir 93 gadi, bija Savienoto Valstu prezidents. Viņu dēls Džordžs Bušs jaunākais, kurš pašlaik ir 71 gadu vecs, bija prezidents no 2001. līdz 2009.gadam.

Tēvs un dēls Buši ir Republikāņu partijas biedri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu